Pink

P!nk

 

Alecia Beth Moore (Doylestown, Pennsylvania, 8 september 1979), beter bekend onder haar artiestennaam P!nk (Pink), is een Amerikaanse zangeres en actrice. Op haar eerste album liet P!nk vooral r&b en rap horen, terwijl ze op haar latere albums veel meer de rock opzoekt.

P!nk groeide op als kind van Joods-Ierse ouders in Doylestown (Pennsylvania). Haar vader was soldaat in de Vietnamoorlog, was enigszins muzikaal onderlegd en speelde liedjes voor haar op gitaar. Haar ouders zijn gescheiden en hierover schreef ze later het nummer Family Portrait. Ze had vroeger veel last van astma. Om haar ademritme en stem onder controle te krijgen volgde ze zang- en balletlessen en ging ze voetballen. Al snel wist ze dat muziek haar favoriete schoolvak was. Haar grote idolen waren Steven Tyler van Aerosmith en Janis Joplin.

P!nk trouwde op 7 januari 2006 in Costa Rica met de Amerikaanse motorcrosser Carey Hart. Het koppel was van 2008 tot 2010 tijdelijk uit elkaar (zijn naam was ook in de boom gekerfd in de videoclip van So What). In juni 2011 kregen ze een dochter en in december 2016 een zoon.

Ze is een allround talentvolle en zeer creatieve artiest met veel pit en lef.
Met Just like fire , So what, Glitter in the air, Beautiful trauma en vele anderen heeft ze dat bewezen.

Op dit moment is ze druk bezig met haar Beautiful Trauma World Tour 2018-2019

 

Pink – Try (live) met prachtige choreografie en performance.

This Post Has 2 Comments

 1. Mooi clipje van Pink

  Bedankt voor je mooi compliment Kelly
  We wensen u een heel fijn weekend
  Lieve groetjes Gerda & Elza

 2. Mooi clipje
  Ik wens jou een fijne zondag lieverdje
  Lieve groetjes dikke knuffel Diana

Leave a Reply

Close Menu